Hon fick bilen sprängd: Kvinnan vittnade i rätten

På onsdagen vittnade den kvinna, som fick sin bil utsatt för ett sprängattentat i Hultsfred för knappt en månad sedan. Kvinnan vittnade på onsdagen i en rättegång mot flera personer, där några av åtalspunkterna är hot, misshandel och flera stölder.

Bilen exploderade mitt i natten, i ett radhusområde nära centrala Hultsfred, något som tolkades av de utsatta som ett hot, riktat mot dem.

Kvinnan berättade på onsdagen lugnt inför rätten, om hur hon blivit vittne till ett av brotten – men försvaret ifrågasatte hennes uppgifter och frågade också om hon inte hittat på sina vittnesmål. Själv berättade kvinnan att hon var både arg, besviken och rädd för två av dom åtalade männen.

Under eftermiddagen fortsätter rättegången. Då ska kvinnan vittna om en annan händelse. Enligt åtalet ska en av dom som nu står inför rätta ha hotat att hugga både henne och hennes barn med en kniv.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista