Landstingsbudget blir i balans

Åtminstone ett tydligt besked gav landstingspolitikerna idag i den allmänpolitiska debatten i Borgholm. Dom är inte beredda att lämna över makten till nån statlig förmyndare - utan kommer lägga fram en budget i balans. Johan Assarsson som är landstingsdirektör säger att tjänstemännen inom ett par veckor kommer föreslå hur 300 miljoner kronor ska kunna ordnas. Antingen ska allt sparas in - eller så kan man spara lite mindre och istället höja avgifterna - och eventuellt också landstingsskatten.
Samtidigt kommer nu ett positivt besked när det gäller kostnaderna för sjukvården i länt. Den har tidigare ökat hela tiden - men dom som senaste beskeden visar enligt landstingsdirektör Johan Assarsson att man nu fått kontroll över kostnaderna - som sen i somras inte längre ökar. Det här påverkar dock inte underskottet för nästa år. Fortfarande måste 300 miljoner kronor ordnas på något sätt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista