Linus Wikell, sportreporter

Timanställd utan jobb på grund av journalistkonflikt

Läget är fortfarande låst i den pågående striden mellan journalistfacket och tidningsutgivarna som just nu gör att anställda på ett flertal lokaltidningar tagits ut i arbetstidsblokad. Blockaden ställer också till det för timanställda som inte får några jobb.

Linus Wikell är en av alla journalister som försörjer sig genom att rycka in på timanställning de dagar då tidningen har mycket att göra. På Östrans sportredaktion har det också funnits såna möjligheter, men de stoppas nu av arbetstidsblockaden.

- Blockaden är säkert bra för många journalister men för mig som jobbat på ett vikariat och vill kunna jobba lite dagar ställer det till problem, säger han.

De två företag som ger ut tidningarna Barometern, Oskarshamnstidningen, Östran och Nyheterna berörs i blockadens första del, men journalistförbundet har också varslat Västervikstidningen, där åtgärder införs från och med på måndag. Konflikten ser inte ut att vara över inom den närmaste framtiden; facket har ratat fem förslag från medlarna. För Linus Wikell är det bara att vänta.

- Jag får vänta och se vad som händer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".