Nytt journalistvarsel från SJF

Om inte parterna inom dagstidningsbranschen kommit överens om ett nytt avtal nästa torsdag så blir den pågående konflikten mycket dyrbar för tidningshusen. Ett nytt varsel på tisdagen innebär att journalisterna då inte får publicera på webben eller befatta sig med annonser. Bland de tidingar som är undantagna från varslet finns Östran- Nyheterna

Hittills har konflikten inneburit att journalister på omkring 100 dagstidningar inte arbetar mer än åtta timmar per dygn och på några tidningar har journalistfacket SJF stoppat hanteringen av allt material som inte producerats internt, till exempel TT:s texter och foton från bildbyråer.

Av de senaste rapporterna att döma har dock tidningarna som är uttagna i konflikt kommit ut som vanligt, om än i en del fall något tunnare.

SJF:s varsel på tisdagen innebär dock en klar upptrappning och kommer att slå hårt mot samtliga tidningshus om det träder i kraft den 30 augusti.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".