Klimatpiloter utsedda i Kalmar

Tolv så kallade klimatpiloter har nu utsetts i Kalmar kommun. De tolv hushållen är familjer med- och utan barn, singelhushåll, boende på landet och boende i lägenhet i stan.

Under de kommande åtta veckorna kommer klimatpiloterna att samla alla sina utgifter i hushållet, kvitton, räkningar och så vidare, och sedan ska respektive hushåll sätta sin egen målsättning beroende på hur duktiga, eller klimatsmarta, de vill bli under året. Dessutom kommer de att ta fram sin energianvändning och transporter under det senaste året för att med hjälp av en databas få fram en växthusgasprofil.

Projektledare Per Wallin hoppas att kommunen genom det här ska få kunskap om vad det finns för hinder idag för att leva mer miljövänligt i Kalmar kommun. Det kan finnas strukturella problem, som brist på en busshållsplats i närheten; eller individuella,att man kanske är för lat för att cykla till affären. Först när man hittat problemen så kan kommunen hjälpa till så att det blir lättare att bli klimatsmart, säger han till Sveriges Radio Kalmar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".