Politisk oenighet om fritidsgårdar

Beslutet att stänga fritidsgårdarna i Söderåkra och Bergkvara vid årsskiftet väntas leda till debatt när kultur och fritidsnämnden i Torsås sammanträder på tisdagskvällen.

Lillemor Arvidsson som driver fritidsgården i Söderåkra har samlat in över 1200 namn på en protestlista och hoppas politikerna ska riva upp sitt beslut på tisdagskvällen.

- Jag tror det blir mer bus, vad ska ungdomarna göra, säger Lillemor Arvidsson.

Fotbollsföreningarna i Söderåkra och Bergkvara får tillsammans 100.000 kronor om året för att ha fritidsgårdsverksamhet på dom bägge orterna. Men en enig nämnd beslöt i somras att dra in bidraget från årsskiftet, sen dom blivit tvugna att spara 250.000 kronor som ett led i det effektiviseringspaket som vänstermajoriteten och Torsåspartiet drev igenom i budgeten.

Inga andra partier än Torsåspartiet har hittils flaggat för att vilja ändra beslutet om fritidsgårdarna i Söderåkra och Bergkvara. Moderaternas Mona Magnusson ser inga möjligheter att spara någonannans - och tycker Torsåspartiet agerande är märkligt

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista