Mordmisstänkt borde tvångsvårdats

Både anhöriga och vårdpersonal kring den 42-åriga man som misstänks ha mördat en 64-åriga kvinna i Oskarshamn tidigare i veckan, reagerade på hans beteende och ansåg honom som farlig och försökte få honom tvångsintagen på psyk i Borås. 

- De har försök få honon under vård inom psykiatrin, men ingen har lyssnat på varningarna säger Björn Mattson, chef på den instans där 42-åringen senast vårdats, till Östran/Nyheterna.

Den mordmisstänkte mannen har åkt in och ut på olika vårdinrättningar under hela sitt liv. Han skrev ut sig själv senast i augusti och flyttade till Oskarshamn från Borås.

När socialtjänsten i Oskarshamn fick reda på att han bodde hos den 64-åriga kvinnan kontaktade man den tidigare vårdinrättningen och alla var överens om att mannen inte borde bo hos kvinnan eftersom han var i obalans. Flera personer ansåg att mannen var farlig för både sig själv och andra.

På vuxenpsykiatrin i Oskarshamn ville man nå mannen via en kontaktperson, och säger idag till Nyheterna att man så här i efterhand kan tycka att man borde ligga på mer, men att man inte fått uppfattningen att mannen skulle vara farlig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista