Minoritetsstyret i Torsås skapar osäkerhet

Torsåsborna ser både fördelar och nackdelar med maktskiftet i kommunen efter valet för ett år sen då socialdemokraterna tog över. Att socialdemokraterna styr kommunen i minoritet och måste söka stöd i varje enskild fråga skapar en osäkerhet fram tills beslutet är fattat.

Lennart Andersson som företräder pensionärorgansiationerna i frågan om var och hur ett nytt äldreboende i kommunen ska byggas ser en risk att frågan förhalas när politiker från olika läger inte kommer överens.

Att byggandet av lägenheter tagit fart i Torsås kan ingen ta miste om. Både i Söderåkra och Torsås är byggen på gång. Klädbutiksägaren Rolf Olsson ser byggande av nya bostäder som något positivt och tror det är bra med maktskiften som får saker att hända.

Några större revolutioner har inte maktskiftet inneburit. Det fanns en del oenigheter när budgetramarna för nästa år skulle tas fram, men Torsås är fortfarande en kommun som brottas med samma problem som många andra. Till exempel en äldreomsorg som inte får ekonomin att gå ihop. Omsorgspersonal som Anne Sturesson ser därför inte maktskiftet som något lyft - tvärtom.

- Det är nog till det sämre. Jag jobbar på ett sjukhem här i kommunen, och det är tufft alltså, man känner det både till kropp och själ, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista