Laila Naraghi tar fram socialdemokratisk utrikespolitik

När socialdemokraternas internationella rådslagsgrupp påbörjar sitt arbete med att staka ut partiets utrikespolitik efter 2010 är Laila Naraghi en av medlemmarna.

Laila Naragi säger att det finns röster inom partiet som tycker att de varit otydliga i frågor som Irak kriget och att de har upplevts som undfallande mot USA. Och hennes personliga ståndpunkt är att den socialdemokratiska utrikespolitiken måste framför allt vara tydlig i framtiden och visa var partiet står för.

Gruppen Laila Naraghi ingår i leds av förra utrikesministern Jan Eliasson.

Laila Naragi arbetade mycket med utrikespolitiska frågor under sin tid i SSU ledningen.

Också Håkan Juholt och Lena Hallengren är med i rådslaget.

Lena Hallengren som är med och formar miljö- och klimatpolitiken skriver i ett pressmeddelande att det är en stor och långsiktig utmaning att till 2100 i princip ha 0% utsläpp av Koldioxid (CO2).

- Det kräver, ekonomiska satsningar, kreativitet hos företag organisationer och det offentliga Sverige. Det kräver ansträngningar från var och en av oss, det säger Lena Hallengren

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista