KLS tar krafttag för djuren

KLS i Kalmar tänker utbilda sin personal i bland annat djurskyddslagen. Det framkom vid det extrainsatta styrelsemöte som KLS hade igårkväll.
KLS ordförande Magnus Aaby Eriksson säger att man trott sig vara det bästa slakteriet och att man förmodligen inte kommit till insikt om missförhållandena om man inte hade sett reportaget i TV. Nu ska man i möjligaste mån öppna verksamheten för full insyn. Och förutom utbildning till personalen har man redan börjat bygga om för att undvika att grisar kläms på väg in till slakt. Men det kanske mest kontroverisella frågan gäller slakt på dräktiga kor där lagen säger att man inte får slakta en ko som har mindre än tre veckor kvar till nedkomst, något som KLS nu ska ändra på. Det kan bli upp emot två månader före beräknat datum, men med undantagsfall där veterinär ska kunna ge dispens för slakt om kon skadar sig när det bara är en månad kvar till nedkomst.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista