KLS mest anmält

Slakteriet i Kalmar är ett av dom slakterier som fått allra flest anmärkningar vid besiktningsveterinärernas kontroller. En rapport som teveprogrammet ''Uppdrag granskning'' tagit del av visade att KLS i juli i fjol fick totalt 63 anmärkningar. Thomas Gustavsson, som är VD för KLS, säger att man efter rapporten tagit tag i problemen och i år fick slakteriet betydligt färre, 21 anmärkningar, i samband med besiktningen.
Samtidigt säger nu också KLS styrelseordförande, Magnus Aaby Eriksson, att man ska öppna upp sin verksamhet för insyn som en följd av ett reportage i TV4 förra veckan. Personalen ska också få kontinuerlig utbildning i djurskyddslagen och KLS har beslutat att ändra reglerna för transport av dräktiga djur. Enligt lag får man inte transportera dräktiga kor som har mindre än tre veckor kvar till nedkomst. Men KLS går längre än så och tänker inte acceptera transporter av djur som har mindre än två månader kvar till nedkomst, säger Magnus Aaby Eriksson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".