Bombgruppen är försenad

Den bombgrupp från Malmö som är på väg mot Kalmar har blivit försenade av andra uppgifter och väntas inte till Kalmar förrän vid 19-tiden.

Bilen som misstänks innehålla en bomb står parkerad utanför socialförvaltningens kontor på Riskvarnen i hamnen så har området spärrats av drygt 250 meter i alla riktningar.

Hotet, som är riktat mot en specifik socialtjänsteman, kom via brev till tjänstmannen i förmiddags. Polisen kopplade genast brevets innehåll till tjänstemannens bil där bomben misstänks vara placerad.

Den hotade socialtjänstemannen har hörts av polisen men vad som står i brevet. Och på vilket sätt tjänstemannen är hotad är polisen förtegen om på grund av utredningstekniska skäl.

Enligt Sven-Erik Karlsson, informationschef för polisen i Kalmar län, så är inte brevet undertecknat och i nuläget har polisen heller ingen misstänkt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".