KFF kvar i striden om Guldet

Guldkampen i allsvenskan står fortfarande mellan tre lag och Kalmar FF är ett av dem. Kalmar vann borta med 3-1 mot Örebro på måndagskvällen och skuggar IFK Göteborg och Djurgården i toppen.

-Men vi har ingen press på oss, sade Kalmars tvåmålsskytt Stefan Larsson.

Kalmar fick en smakstart i matchen när Stefan Larsson gjorde sitt första allsvenska mål redan efter elva minuters spel. Viktor Elm bröt ett misslyckat uppspel från en hemmaspelare och skickade fram bollen till Larsson som från vänsterposition i utkanten av straffområdet skruvade in ett högerskott.

-Bollen kom perfekt till mig, det var en skön känsla att se den gå in, sade Larsson efter sitt första allsvenska mål i karriären.

Larsson kom till Kalmar från Degerfors inför denna säsong och har inte fått rubriker i klass som bröderna Elm och Cesar Santin men hans insats på Behrn Arena kan ha varit guld värd för Kalmar. Förra säsongen spelade Larsson back i Degerfors med framgång men någon förfrågan från Örebro om övergång har han aldrig fått.

-Nej, vibbarna mellan Degerfors och Örebro är väl inte de allra bästa, sade Larsson och log.

I början av andra halvlek slog Larsson till igen och fördubblade sin allsvenska målskörd. Framnickad av en hemmaförsvarare slog han till direkt och bollen hittade åter sin väg in i nätmaskorna bakom Peter Westman.

-Bollen kom väl egentligen lite för långt ifrån mig men jag provade ändå att skjuta och det gick bra. Efter det målet hade vi full kontroll på matchen, sade Larsson.

Inför matchen i Örebro visste Kalmarspelarna att både Göteborg och Djurgården vunnit sina matcher i den 24:e omgången. Men Larsson ansåg inte att det innebar någon extra press.

-Nej, vi fokuserar inte på vad de andra lagen gör, utan på att göra det vi ska. Det gjorde vi bra mot Örebro. Jag tycker inte att vi har någon press på oss i de sista omgångarna eftersom vi inte har avgörandet i egna händer, sade Larsson.

Kalmar har under de senaste sex omgångarna tagit 16 av 18 möjliga poäng. Nu väntar två veckors landslagsuppehåll innan guldstriden ska avgöras.

-Jag vet inte om det är bra eller dåligt för oss, sade Larsson.

Kalmars tränare ”Nanne” Bergstrand hade en mer bestämd åsikt.

-Bra med uppehåll. I september hade vi inget uppehåll eftersom vi hade semifinal i svenska cupen. Nu får vi chansen att slicka såren, sade han.

Sune Karlsson/TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".