Framgång med mitträcken

Vägverket betecknar satsningen med trefilsvägar med mitträcken som succé. Stefan Bertilsson, trafiksäkerhetsansvarig på Vägverket Region Sydöst säger att man närmar sig motorvägssäkerhet för vägarna. Nu lär satsningen fortsätta. - Vi bygger ett antal sträckor i år, och hoppas dom kommande åren att vi kan bygga ut så mycket vi kan på E22an, säger Stefan Bertilsson.
Enigt Vägverkets egna siffror så har antalet dödade eller svårt skadade minskat med mellan 60 o 80 procent på dom vägar som byggts om. Kalmar län med framför allt E22 räknades länge som ett problemlän när man pratade säkerhet. Efter ombyggnaden av E22 så säger Stefan Bertillson idag att man byggt Europas bästa väg - både ur framkomlighetssynpunkt som trafiksäkerhetsmässigt. Opinionen har också vänt. När man startade utbyggnaden var det 1 av 10 som tyckte trefilsvägarna var bra. Idag är det 9 av 10.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".