Skottskadad 34-åring i hovrätten

Den 34-åring som för en tid sedan sköts i huvudet vid en skottlossning i centrala Kalmar stod idag inför rätta vid hovrätten i Jönköping. Det var en välbevakad rättegång som rörde ett mål där 34-åringen och två andra män står åtalade för grovt bedrägeri. De misstänks ha sålt leasade bilar och behållt köpesumman.
Rättegången ska enligt planerna hålla på i sex dagar men detta hade 34-åringens advokat starka invändningar mot. Han berättade att 34-åringen inte kan se på ett öga, inte kan höra på ena örat och har en käkfskada som inte läkt ihop än. Han har dessutom skadat balanssinne och därför måste använda kryckor när han går. Advokaten mende att det skulle vara ett brott mot de mänskliga rättigheterna att tvinga honom att gå igenom rättegången. Dessutom sa advokaten att 34åringen misstänker att det är en av hans gamla kumpaner i bilhärvan som ligger bakom mordförsöket på honom och att han därför kände sig hotad. Efter överläggningar kom rätten fram till att man ska dela upp förhandlingarna så att 34-åringen och hans tidsigare kumpaner inte behöver mötas i rättssalen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".