Ny strategi för kortare gynkö

Kvinnokliniken i Kalmar planerar nya metoder för att minska köerna. Våren 2002 försökte kliniken med öppen akutmottagning, för 2003 har man i stället sökt extra pengar till en undersköterska och man kommer man mer med att fördela patienterna till andra yrkesgrupper än specialistläkarna.
Kvinnokliniken i Kalmar planerar nu nya arbetsmetoder för att minska köerna. Våren 2002 försökte kvinnokliniken vid sjukhuset i Kalmar med öppen akutmottagning - något som var mycket uppskattat av patienterna, men som fick personalen att gå på knäna. Nu under början av 2003 ska man prova andra lösningar, bland annat har man sökt extra pengar till en undersköterska som kan avlasta på mottagningen. Dessutom kommer man att arbeta mer med att fördela patienterna till andra yrkesgrupper än specialistläkarna och på så sätt ska man få fler bokningsbara tider att erbjuda.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista