Fortsätter kämpa för att behålla högstadiet i Virserum

Virserumsborna som kämpar för att få behålla högstadiet på Centralskolan, ger inte upp. Och vid ett stormöte med politkerna på torsdagskvällen kom ett motförslag.

Förslaget från politikerna är att högstadiet i Virserum läggs ner och att eleverna istället får åka till Hultsfred.

Men under gårdagskvällens möte i Virserum kom ett motförslag från rektorsassistenten Ann-Marie Gustafsson. Det går ut på att börja bussa elever från dom kringliggande orterna Järnforsen, Målilla, Mörlunda ett år tidigare, redan med från årskurs sex istället för årskurs sju som nu, och på så sätt få fler elever så högstadiet kan vara kvar.

Togs inte emot väl av politikerna
Men Virserumsbon Miriam Bjälefors Flemke som var med på mötet, säger att förslaget inte mottogs särskilt väl av politikerna:

- Det känns som om de redan har bestämt sig, politikerna och tjänstemännen som var närvarande de tyckte ju att de har ett förslag som de arbetar med nu, säger hon.

Men virserumsborna ger inte upp så lätt. Sen beskedet kom för snart en månad sen har det gjorts namninsamlingar mot att splittra grundskolan och på det välbesökta mötet på Dackestop igår presenterades listan med 2 300 namn

Elevråden från både virserums och kransorternas skolor har samlat in namn mot att lägga ner högstadiet och Centralskolan visade på siffror att elevantalet nu ökar på orten.

Även företagare i Virserum engagerar sig och menar att om högstadiet försvinner så kommer det att minska lusten att etablera företag där.

- Det berör ju hela bygden, det blir ju som ringar på vattnet, om de lägger ner det så berör det även företagen, säger Miriam Bjälefors Flemke.

Du säger att du ger dig inte, men vad kan du göra?

- Ja det har jag funderat på själv, men något mer ska man nog kunna hitta på för att kämpa för skolan, säger hon.