Långa fängelsestraff för kriminellt nätverk i Västervik

Det blev mycket långa fängelsestraff för medlemmarna i det kriminella nättverk i Västervik som åtalats misstänkta för människorov, grova rån, utpressning, hot mot vittnen osv.

Tingrätten går på åklagarens linje och dömer huvudmannen en sedan tidigare grovt kriminellt belastad man i 25 års ålder till 8 års fängelse. Av de övriga döms två personer till fem års fängelse, en person till fyra år, och en tidigare ostraffad 20-åring dömdes till 3 års fängelse.

Terroriserat under lång tid
De nu dömda har under en längre tid terroriserat främst andra kriminella i Västervik och genom hot plockat åtskilliga personer på stora summor pengar.

Enligt källor till Sveriges Radio Kalmar rör det sig om fullfjädrade gansters som inte skyr några medel när det gäller hot och misshandel. Och från polisens sida ser man nu fram emot en lugn tid när det här gänget sitter i fängelse.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista