Rån mot kiosk i Emmaboda

En kiosk i närheten av järnvägsstationen i Emmaboda rånades igårkväll strax efter klockan tio. Kioskens innehavare fanns i lokalen tillsammans med sin fru och ett spädbarn när tre maskerade män tog sig in genom att krossa en ruta i dörren. Mannen flydde upp på andra våningen och tryckte på överfallslarmet och hörde därifrån hur flera personer stökade omkring på nedervåningen. Gärningsmännen lyckades troligtvis få med sig tio tusentals kronor innan de försvann från platsen. Inga vapen ska ha varit synliga vid rånet.
Innehavaren hade precis räknat dagskassorna från de senaste dagarnas försäljning, när rånarna krossade rutan. Enligt vakthavande befäl på polisen i Kalmar P-O Jansson så finns det mycket som tyder på att rånarna försvunnit i en mörk Audi. Några andra spår efter rånarna har polisen ännu inte. En platsundersökning är redan gjord och utredningen fortsätter idag. Framför allt är polisen intresserade av uppgifter om en mörk Audi. Innehavaren och hans familj mår efter omständigheterna bra.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".