Brödtillverkare på Öland slås ihop

De klassiska brödtillverkarna på Öland, Grönhögsbröd och Sörens bröd går samman till ett bolag vid årskiftet. Och produktionen av Grönhögsbröd flyttas till Löttorp.

Rozita Nilsson som blir ny tillförordnad VD i det nya brödbolaget säger att man gör det för att skapa ett kraftfullt och starkt öländskt bageri.

Man kommer samarbeta kring det mesta, men de båda varumärkena med sina olika brödsorter kommer finnas kvar.

När produktionen ska flyttas från Grönhögen vet man ännu inte, men Rozita Nilsson säger till Sveriges Radio Kalmar att det ska ske succesivt för att inte tillverkningsprocessen ska äventyras.

För kunden kommer det alltså inte bli någon större skillnad eftersom både Sörens bröd och Grönhögsbröd kommer finnas i bröddisken. Men med ett gemensamt bolag hoppas man bli starkare och vinna mer marknadsandelar. Det säger Henrik Eriksson på Sörens bröd, som blir en av fyra delägare i det nya bolaget.

Idag jobbar fem personer med Grönhögsbröd och fem med Sörens bröd, samtliga kommer få behålla sina jobb, de anställda i Grönhögen har erbjudits att följa med när tillverkningen sedan flyttar till Löttorp.

Det nya bolaget, som ännu inte har något namn, räknar med en omsättning på 10-12 miljoner kronor per år.