Nanne stannar till 2014

Kalmar FF har skrivit kontrakt med tränaren Nanne Bergstrand i ytterligare sex år. Det berättade klubben på en presskonferens i dag.

Vid presskonferensen var både styrelse och Nanne själv nöjda med beslutet.

- Ja, det har varit ganska lätt, och den starkaste känslan har varit att vi fått chans att bygga något, men det känns långt ifrån färdigbyggt och det känns att man kan fortsätta påverka utvecklingen på ett positivt sätt, därför känns det långsiktiga tänkandet viktigt, säger Nanne Bergstrand

- Man måste tänkta på att KFF är en liten klubb mot konkurrenterna, men vi har hög verkningsgrad därför har vi varit topp fem senaste fyra åren och det har inget annat lag klarat, och det är lite av det tankesättet som fått mig att bestämma mig, säger Nanne Bergstrand. 

Men totalt 11 år med samma tränare, är det så bra egentligen?

- Ja, om tränaren är utvecklingsbenägen, det är en förutsättning, och man måste vara medveten att det är stor omsättning på spelare på allsvensk nivå. Sen 2004 har jag sju spelare kvar från den truppen, så det är viktigt med kontinuitet någonstans och idag blir det viktigare att ha det på ledarsidan. Och vi har en starkt ledarteam som varit tillsammans lång tid och som fungerar bra tillsammans, och det har också bidragit till beslutet, för det är ingen enmansshow att träna ett allsvenskt lag, säger Nanne Bergstrand.

Och han tror på ett SM guld något av de kommande sex åren.

- Kan vi bygga lite till så förr eller senare smäller det till och då vinner vi allsvenskan, säger han.

Kontraktet med Nanne Bergstrand sträcker sig fram till den sista december 2013.