Inga stoppade flyg från Kalmar - än så länge

SAS flygningar till och från Kalmar i dag ser inte ut att påverkas av att SAS återigen har stoppat alla flighter med Dashplan. Ingemar Andersson som är SAS chef vid Kalmar flygplats säger till Sveriges Radio Kalmar att problemen med dash-planen börjar bli en allt för stor följetong.

Det flygplan som ska anlända till Kalmar kvart i två i eftermiddag för att sedan vända tillbaka till Stockholm har ersatts med ett plan av typen Boeing. Och enligt Ingemar Andersson brukar kvällsturen från Stockholm till Kalmar på söndagar flygas med en Boeing.

Orsaken till att SAS Dash-plan återigen har stoppats är en incident i går eftermiddag på Köpenhamns flygplats Kastrup där landningsstället vek sig på ett Dash-plan som kom från Bergen.

Ombord på planet fanns 40 passagerare och fyra besättningsmän. Ingen kom till skada.

Det är minst den åttonde SAS-incidenten med Dashplan sedan början av september. Planen har haft flygförbud tidigare men togs i drift igen i mitten av oktober.

På SAS ska man nu diskutera om man överhuvudtaget ska flyga med Dashplan i framtiden. SAS Sverige har sju dashplan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".