Backade över sjuåring med skogsmaskin

Under onsdagen inleddes rättegången i Växjö tingsrätt mot den 47-årige man från Oskarshamns kommun som misstänks för vållande till annans död, efter att ha backat över en sjuårig pojke med en skogsmaskin. 

Det var i maj 2006 som mannen vid ett arbete med en skotare i skogen vid Moheda backade över en sjuårig pojke.

Försvaret säger att den 47-årige mannen hade sett pojken tidigare och vinkat åt honom, men att han efter en stund när han skulle backa inte såg pojken trots att han tittade sig omkring, antog att pojken som åkte på en minimotorcykel, hade åkt iväg.  Han hade skymt sikt bakom sig men backade ändå. Försvaret menar att det rör sig om en ren olyckshändelse. 

Men åklagaren anser att 47-åringen brustit i omsorg och varsamhet eftersom han backade med skogsmaskinen trots att sikten var skymd och anser att 47-åringen ska dömas för vållande till annans död.

Och den rättsmedicinska undersökningen av pojken visade att han led av ett hjärtfel och att det inte kan uteslutas att pojken var död. Om det råder oklarheter kring hur pojken dog bör åtalet ogillas, säger försvarsadvokaten till Kvällsposten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".