Ölandsbron blir enfilig under reparation

Vägverket ska under stora delar av tiden fram till sommaren 2005 byta ut alla fogar i Ölandsbron. Under tiden kommer man att leda trafiken över tillfälliga brodelar som är enfiliga och maxhastigheten sänks till trettio kilometer i timmen. Dessutom kommer bron under 38 nätter fram till sommaren 2005 att vara stängd för vanlig biltrafik.
Det är sammanlagt nitton fogar som ska bytas ut. För att montera upp och flytta de tillfälliga broarna som behövs för arbetet, kommer vägverket under perioden stänga bron vissa nätter för vanlig biltrafik. Bron stängs första gången den 24:e januari kl åtta på kvällen och är stängd i tolv timmar fram till klockan åtta på morgonen. Uttryckningsfordon kommer dock att kunna ta sig över bron som vanligt, medan nattsuddare som vill över sundet får ta bussen. Länstrafikens bussar går enligt ordinarie tidtabell dom nätter som bron är stängd. Under sommarperioderna 15 juni till och med 15 augusti kommer kommer dock arbetet att ligga nere och bron fungera som vanligt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".