Royal Leaguespel först nästa år

Uppdaterad fredag 16:11
Det ser nu ut som om Kalmar FF:s säsong är över. På fredagen kom beskedet att förhandlingarna fortsätter och att man nu har siktet inställt på spelstart först i februari 2008.

Den ofta kritiserade turneringen har spelats i tre år, men framtiden har varit oviss sedan SBS Broadcasting sagt upp det gällande TV-avtalet efter förra säsongens upplaga. För en tid sedan dödförklarades turneringen av det norska fotbollsförbundet.

Under ett styrelsemöte i Royal League under torsdagen skulle det definitiva beslutet tas om det blir en fortsättning eller nedläggning. Men det dröjde.

Idag återupptogs förhandlingarna beskedet blev att samtliga parter fortfarande är med och förhandlar, även norrmännen, men att man inte kommer hinna starta turneringen i november som det var tänkt. Istället siktar man in sig på start i februari 2008. Men något beslut i frågan har ännu inte tagits.

De tre tidigare åren har de fyra bästa lagen i allsvenskan, danska och norska ligan varit kvalificerade för ligan. Allsvenskan avslutades i söndags och guldlaget IFK Göteborg, Kalmar FF, Djurgården och Elfsborg tog de fyra första platserna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".