Nio besparingsförlag inom landstinget

Akutsjukvården i länet måste ses över de kommande åren, det menar landstingsdirektören Johan Assarsson som nu lägger fram nio olika besparingsförslag och konsekvensbeskrivningar för politikerna.
De nio förslagen som politikerna ska ta ställning till rör alla tre sjukhuset i länet. Där har man tittat på ortopedi, kirurgi, medicin på alla tre sjukhusen i länet, och vad det får för konsekvenser att ändra något inom akutverksamhet eller den planerbara sjukvården. I de olioka förlagen ffinns om man ska stänga delkar av sjukhus, tillexempel akutsjukbården, om entreprenad eller bolagisering av sjukhus bland annat, och även om inget av de nio förslaget i nuläget väger mer än andra så tror Johan Assarsson att det är akutsjukvården politikerna måste titta på. - Mycket talar för att vi har väldig mycket akutkapacitet med tanke på att vi har 230 000 invånare. Så att diskutera de här frågeställningarna kring akutsjukvården i länet tror jag att vi måste göra under en längre tid, säger han till P4 Kalmar. Han tror dock att tidigast om ett år kan det komma något som helst politiskt beslut kring de olika förslagen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".