Trafikskolor kan få godkänna körkortselever

Trafikskolornas egna lärare kan i framtiden komma att få godkänna körkortsaspiranter som kuggats en eller flera gånger i uppkörningen. Vägverket undersöker nu tillsammans med 5 utvalda trafikskolor i landet om förutsättningar finns för den här förändringen.
Projektet som går under arbetsnamnet "släcka tvåor" ska utvärderas i höst och därefter avgörs om planerna blir verklighet om ytterligare ett par år. Tanken är att trafikskolornas lärare själva ska få göra vissa omprov där eleverna underkänts i första uppkörningen. Ralf Kock på Kalmar Trafikskola säger till P4 Kalmar att eleverna skulle bli de stora vinnarna med kortare köer, högre kvalité på utbildningen och mer avslappnad miljö med den egna läraren som beslutsfattare. Under ett år ska vägverket och 5 trafikskolor i landet undersöka om det finns förutsättningar för den här förändringen och tidigast om 3 år kan trafikskolorna få börja godkänna körkortselever.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".