Landstingen sätter stopp för hyrläkare

Landstingen tänker försöka sätta stopp för det ökande antalet hyrläkare i vården. Kostnaden för så kallade stafettläkare har ökat kraftigt dom senaste åren och ett enda jorupass över en vanlig helg kan kosta 40.000 kronor.
Landstingsförbundets ordförande Lars Isaksson säger till Ekot att en gemensam strategi för alla landstingen ska presenteras i mars. Det är svårt för landstingen att var och en för sej att säga nej till bemanningsföretagen. Därför är tanken att om alla gemensamt stänger dörren för hyrläkare så tvingas läkarna till vanliga anställningar. Det är rätt av landstingen att gå samman för att försöka stoppa den omfatttande anvnändingen av stafettläkare. Det menar landstingsdiriktören i Kalmar län Johan Assarsson efter landstingförbundets upprop mot dom dyra hyrläkarna Enligt landstingsförbudnet tar dom dyra stafettläkarna resurser från övriga vården. Och många patienter får hela tiden nya läkare då stafettläkare ofta bara arbetar under korta perioder på ett ställe.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".