Satsning på anhörigstöd lockar få

Statens satsning på anhörigstöd i kommunerna har varit framgångsrikt. Ett år efter slutet på projekttiden då staten stod för finansieringen har alla kommuner i Kalmar län fortfarande anhörigstöd på olika sätt. Men det är få som utnyttjar möjligheterna. Många får dåligt samvete av att lämna sina anhöriga till andra. Anja Almér, ordförande i Anhörigföreningen i Nybro, säger till P4 Kalmar att många anhöriga känner oro o skuldkänslor över att lämna över ansvaret av den sjuka trots att det bara rör sig om nån timme då o då. Hon tror dock på idén och att man med mer information skulle kunna nå ut till fler.
Anja Almér, ordförande i Anhörigföreningen i Nybro, säger till P4 Kalmar att många anhöriga känner oro och skuldkänslor över att lämna över ansvaret av den sjuka trots att det bara rör sig om nån timme då och då. Hon tror dock på idén och att man med mer information skulle kunna nå ut till fler.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".