Storbråk inom Elajo i Oskarshamn

Dom två storägarna i oskarshamnsföretaget Elajo har kommit ihop sig. Och nu anklagas grundaren och majoritetsägaren i elinstallationsföretaget Alf Josefsson för ekonomiska oegentligheter av den andra stora ägaren, Neagruppen.
Johan Broberg på Neagruppen säger till P4 Kalmar att Alf Josefsson först erbjudit andelar i företaget Elajo till dom som man köpt upp, men sen köpt tillbaka samma aktier för ett ovanligt lågt pris. Och nu vill man att en oberoende granskare ska gå igenom Josefssons affärer. Men Alf Josefsson som är majoritetsägare tillbakavisar anklagelserna och menar att det är Johan Broberg som betett sig illa, eftersom han är inblandad i ett konkurrerande företag till Elajo. Och historien handlar inte bara om en minorietsägares misstankar att företaget dom är med och äger vansköts. Bakom ridåerna döljer sig också en besvikelse över att Neagruppen inte får köpa loss företaget Elajo. Alf Josefsson vill inte sälja till Nea
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista