Nazimusik på bibliotek

På biblioteket i Mörbylånga kan man låna hem nazistisk musik. För utlåning finns en CD med marscher som skrevs o spelades under nazitiden i Tyskland.
I det här fallet gjordes köpet efter en förfrågan, skivan skulle användas vid en diskussion om existensiella frågor och hur människorna i nazityskland levde och tänkte Biblioteket köpte skivan för fyra år sen från ett förlag som finns på en lista hos Säpo, över misstänkt nazistiska och rasistiska förlag, en lista som inte fanns då enligt Kerstin Olofsson Sen skivan köptes in har den funnits kvar och har lånats ut till fler än den som en gång frågade efter den och Kerstin Olofsson på kultur och fritidsförvaltningenbförstår att frågan väcks om vad ett bibliotek egentligen ska erbjuda, en svår fråga för i en demokrati med yttrandefrihet har människor rätt att välja sjäva.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista