Inget Royal League för Kalmar FF

På tisdagskvällen kom beskedet att det inte blir någon Royal League den här vintern, fotbollsturneringen där nordens bästa klubbar möts och där Kalmar FF skulle vara med. Arrangörerna har sedan i somras förgäves försökt få till ett tv-avtal men har nu givit upp.

Med ett nytt upplägg hoppas man på en comeback nästa år. Turneringen skulle redan varit igång och att beskedet dröjt så länge har väckt irritation.

Ledningen kring Royal league tänker dock kompensera klubbarna som vill spela matcher som var planerade i turneringen. -Vi ska vända oss till alla kvalificerade klubbar och be dem komma tillbaka med sina önskemål om de fortsatt har lust att spela de matcher som var planlagt, och de ska också få ekonomisk hjälp säger den danske direktören Börge bach till TT.

Kalmar FF:s tränare Nanne Bergstrand säger att det är synd att Royal League inte blir av för det behövs mer tävlingsmatcher under vinter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".