Länsbo åtalas i omfattande narkotikahärva

En person från Kalmartrakten åtalas idag tillsammans med åtta andra personer i en stor narkotikahärva som polisen nystat upp. Samtliga är misstänkta för grovt narkotikabrott. Ligan misstänks under hösten förra året ha köpt och i vissa delar också sålt narkotikan vidare.
Enligt stämningsansökan har ligan handlat med närmare åtta kilo narkotikaklassade preparat. Enligt åklagaren rör det sig om amfetamin, marijuana, cannabis å över 20 000 Rohypnoltabletter. Med hjälp av bland annat telefonavlyssning har polisen lyckats nysta upp härvan. Fyra av de åtalade är från Gävle och fyra är från Östergötland. Ligan har verkat över hela södra Sverige. I Mariefred har kontakt mellan säljarna och köparna tagits, försäljning har skett i bland annat Växjö, Malmö och Stockholm. Åklagaren kräver att två av de åtalade, som är medborgare i andra europeiska länder, utvisas ur Sverige om de fälls och förbjuds att återvända hit. Rättegången inleds den femte februari i Linköpings tingsrätt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".