Målfabriken kan bli av

Nu ser det ut som att Målilla bandys storsatsning på en samlingsplats kallad Målfabriken kan bli av. Regionförbundet har nämligen gett ett positivt förhandsbesked om att klubben kommer få drygt en miljon kronor från EUs Mål 2 pengar.
Något man sökt flera gånger tidigare men fått negativa besked då. Och om man nu får pengarna är det den sista miljonen som behövs för att kunna genomföra Målfabriken. Ordföranden i klubben, Mikael Leijonhud, säger till P4 Kalmar att man nu ser målsnöret, men ropar inte hej förrän det är helt klart. Målfabriken är tänkt att bli ett center med klubblokal, samlingslokal, konferenslokaler osv. för att skapa större social gemensakp. Leijohud säger också att Målfabrikens genomförande som man jobbat med i två års tid är avgörande för utvecklingen i klubben för att få en bredare uppslutning kring bandysporten.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".