Inga belägg för läggmatcher i pingisen

Det finns inga bevis för att bordtennisklubben BTK Enigs spelare Jong Kyong Chol fuskat och medvetet förlorat matcher i elitserien. Det slår nu Svenska bordtennisförbundet fast efter en utredning. Men BTK Enigs lagledare Kurt Persson anser att förbundets utredning är slarvigt gjord.
Lagledaren menar att man borde ha tittat på de aktuella matcherna på video och att man kunde haft tolk med sig när man talat med Jong Kyong Chol som pratar mycket dålig engelska. Enligt Kurt Persson har man alltså inte gjort detta. Det är förbundets tävlingskommitté som gjort utredningen och de har talat med ledare och spelare i BTK Enig. De har intervjuvat åskadare och analyserat matcher för att komma fram till sitt beslut. Jong Kyong Chol misstänktes för att medvetet förlorat matcher till förmån för sin landsman Kim Song Hui i Kalmar BTK.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".