7-åringar hade ammunition i skolan

På lågstadieskolan Lärkan i Mörbylånga kommun har barn i årskurs ett haft med sig ammunition till skolan. Det upptäcktes på torsdagen och resulterade i att rektorn skickade ut ett brev till föräldrarna om det allvarliga som upptäckts.
I brevet står: "Vi vill göra er uppmärksamma på att det cirkulerar ammunition bland barnen i årskurs ett. Det är viktigt att ni pratar med era barn om det finns fler patroner i omlopp. I nuläget har det kommit fram fyra stycken patroner, finns det fler patroner i omlopp är det mycket viktigt att dessa kommer fram. Vi från skolledningen ser mycket allvarligt på detta och har bett polisen att komma hit och hjälpa oss att utreda det inträffade." Hur barnen fått tag på patronerna vet man inte på skolan. Men enligt svensk lag ska ammunition tillsammans med vapen vara väl inlåsta, och barn ska inte kunna komma åt dem. Därför ser man mycket allvarligt på det inträffade.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".