Akutsal på ortopeden kan bli av

En särskild akutsal för operationer av akuta ortopedfall skulle kunna bli verklighet med de statliga pengar som landstinget är lovade. Det säger landstingsråd Anders Henriksson efter kritiken från tretton läkare på ortopedkliniken i Kalmar som varnar för utbrändhet och avhopp.
I går berättade vi att tretton läkare på ortopedkliniken i Kalmar riktar skarp kritik mot landstingspolitikerna i ett brev. Man berättar att köerna både till undersökning och operation är årslånga och att planerade operationer hela tiden får skjutas upp när akutfall kommer in. Som lösning föreslås bland annat en akutsal för operationer av ortopedpatienter. En lösning som socialdemokratiske landstingsrådet Anders Henriksson skulle kunna tänka sig. Han säger i dag, till Sveriges Radio Kalmar, att landstinget nästa år får 30 miljoner kronor av staten för att minska vårdköerna, och de skulle kunna användas just till en akutsal på ortopeden.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".