Västervik

Läraroro inför besparingar

Många lärare i Västervik känner idag oro inför de stora sparbeting inom skolan som den borgerliga kommunledningen lagt ut och som innebär att skolan från och med nu och tre år framöver ska spara totalt nära 40 miljoner kronor, varav 17 miljoner har att göra med elevminskningen.

Sandra Andersson, lärare i Odensvi och aktiv i Lärarförbundet, säger att hon och medlemmarna är rädda för uppsägningar och hur verksamheten ska bli för både lärare och elever efter neddragningarna.

- Det är över 20 miljoner kronor som ska sparas i kommande verksamhet och det gör man inte utan att det märks på kvaliteten i undervisningen, säger Sandra Andersson till Sveriges Radio Kalmar.

Mats Hugosson (c) ordförande i barn- och utbildningsnämnden säger att det kommer att bli färre lärare, men att Västervik idag har en hög lärartäthet.

- Om vi nu börjar jobba på ett annat sätt inom skolan tror jag att vi kan höja kvaliteten, även om det blir mindre resurser, säger Mats Hugosson till Sveriges Radio Kalmar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".