Ishallsarena klar 2012

I Kalmar finns storslagna planer på att ersätta den nuvarande ishallen med två ishallar, först en enklare träningshall som ska stå klar hösten 2009 och sedan en arenahall, klar 2012 med plats för 2 500 åskådare, en hall stor nog att ordna t ex medlodifestivaler.

Tanken är också att bygga samman ishallarna, med simhall och sporthall och skapa en gemensam entre’

70 miljoner finns anvisade till dom nya ishallarna, men totalt kostar hela projektet 135 miljoner, pengar som i dag inte finns.

Hela området i kvarteret Nötskrikan berörs. Tillsammans med aktörer på marknaden vill kommunen utveckla en helt ny stadsdel med nya trafik- och parkeringslösningar.

Det kommer att finnas möjlighet till nya byggrätter för bostäder, handel och hotell, samt verksamheter som kontor eller idrotts/rekreationsanknutna verksamheter. Den nya stadsdelen kommer att binda ihop ett idrottsstråk - ett promenadstråk från Fredriksskans via idrottshallsområdet till Giraffen/Spelefanten och vidare ut mot fotbollsarenan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".