Lena Hallengren om klimatmålen för Sverige

Förra veckan slog EU fast kraven på minskad användning av fossila bränslen och en ökning av andelen biobränslen. De hårdaste kraven fick Sverige där 50% ska vara förnyelsebar energi. Det är de hårdaste kraven i inom EU och världen trots att vi i Sverige redan i dag släpper ut minst koldioxid och växthusgaser.

Det är krav som industrin och näringslivet och delar av den borgerliga regeringen ser som för hårda och som skulle kunna rubba den svenska industrins konkurrenskraft.
Vår reporter Hasse Carlsson träffade den socialdemokratiska riksdagsledamoten Lena Hallengren som sitter i miljöutskottet och är socialdemokratisk representant i klimatkommissionen, och han passade på att fråga henne lite om socialdemokraternas planer och tankar om den framtida energin och miljöfrågorna runt omställningen till förnyelsebar energi.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".