KALMAR LÄN

Nya stipendier ska främja designutvecklingen

På torsdagen fattade Regionförbundets styrelse beslut om att inrätta två nya stipendier inom designområdet, ett resestipendium och ett designårsstipendium. Syftet är att främja designutvecklingen i länet.

Resestipendiet är på 25 000 kronor och avser en sammanhängande vistelse utomlands. Det kan sökas av en designer med konstnärlig begåvning och skicklighet inom yrket eller med intresse för vetenskaplig forskning. Det riktar sig till den som har avlagt examen inom designområdet, är yngre än 35 år och är yrkesverksam i Kalmar län.

Designårsstipendiet på 15 000 kronor riktar sig till studenter som läser sista året på designprogrammet. Det är till för att vidareutveckla ett examensarbete eller designidé. Det kan också handla om att uppmuntra intresset och ge möjlighet till forskning i eller om design, företrädesvis i samarbete med Designarkivet.

Stipendierna kommer att delas ut varje höst, vid samma tidpunkt som Regionförbundets Kultur- och Innovationsstipendier. Stipendierna ska delas ut under tre års tid, med möjlighet till eventuell förlängning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".