Stormen Tuva

Gav hårda vindar och blötsnö

Stormen Tuva drog in över södra Sverige på torsdagen och förde med sig hårda vindar och blötsnö. På flera platser längs västkusten låg vindstyrkorna på över 34 meter i sekunden.

Tusentals elkunder i västra och södra Sverige är utan ström fortfarande, men i Kalmar län har vi klarat oss bra. Det var trakterna kring Emmaboda och Vissefjärda som drabbades hårdast, och på fredagsmorgonen var bara drygt 30 av eons kunde i Vissefjärda utan ström. Men en hel del blötsnö har fallit över delar av länet och det kan ge trafikproblem, med moddiga vägar.

Nedfallna träd på väg
Två mindre iolyckor inträffade i samband med stormen i Emmabodatrakten. Mellan Emmaboda-Vissefjärda försökte en bilist vid niotiden på kvällen undvika att köra in i ett stormfällt träd över vägen och hamnade i diket, men skadades inte.

Och ett par timmar senare på riksväg 28 söder om Emmaboda körde en bil in i ett stormfällt träd. Bilisten hade en motorsåg i bilen och kunde själv röja undan trädet.

Tågen mellan Emmaboda och Karlskrona drabbade också av träd över spåren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista