Rödeby

Ny psykundersökning

Den 50-åring som i höstas sköt ihjäl en 15-årig pojke utanför Rödeby ska genomgå ytterligare en rättspsykiatrisk undersökning. Det har Socialstyrelsens rättsliga råd beslutat.

Rådets ordförande Göran Ewerlöf säger till Sveriges Radio Blekinge att fallet är så komplicerat att en andra granskning av en särskilt sammansatt grupp behövs.

Enligt den rättspsykiatriska undersökningen inför rättegången klassades mannen som allvarligt psykiskt störd när han sköt pojken, men inte störd i lagens mening vid undersökningstillfället. Det gör att han egentligen inte kan dömas till vare sig psykvård eller fängelse och därför har åklagaren begärt ytterligare ett utlåtande.

Resultatet av den nya undersökningen kommer om drygt en månad och det kan innebära att rättegången om Rödebyhändelserna kan slutföras under de två första veckorna i mars.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".