KALMAR

Underskott ska täckas av aktieförsäljning

Det preliminära bokslutet för Kalmar kommun pekar på ett minus på 17,1 miljoner kronor. Underskottet ska balanseras upp med pengar från den aktieförsäljning kommunen gör av sitt innehav i Kalmar energi. Den informationen gavs på kommunstyrelsens möte på måndags förmiddagen.

På mötet föreslog också miljöpartiets Jonas Löhnn att frågan om en principöverenskommelse med bolaget Kärnhem att uppföra ett köpcenter och World trade center centralt i Kalmar skulle bordläggas. Han sade att ett så stort projekt och beslut inte ska jäktas fram.

Jonas Löhnn fick bara delvis stöd i sitt yrkande av centern. I övrigt var partierna för den tidsplan och handläggning av ärendet för vidare beslut på kommunfulläktiges april möte.

Kommunstyrelsen beslutade att höja avgifterna för fritidsbåtplatserna i kommunen med nästan 40%. Det innebär att fritidsbåtägarna ska bära sina egna kostnader enligt kommunstyrelsens socialdemokartiska ordförande Johan Persson. Det ska gälla även andra verksamheter, men mötet gav inte någon vägledning om det också innefattade de kommunala bidragen till till exempel fotboll och Kalmar FF.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".