Västervik

Biogasanläggning byggs i Lucerna

Nu kommer även Västervik få biogasproduktion som är tänkt att ske vid reningsverket i Lucerna. Sedan tidigare i länet har Kalmar liknande produktion av biogas.

på måndagen föreslog ett enhälligt arbetsutskott i Västerviks kommunstyrelse att Västerviks kommun ska bilda ett bolag tillsammans med tekniska verken i Linköping som ska investera och driva en biogasanläggning. Anläggningen ska göra gas av reningsverkets slam och så ska en mack uppföras vid infarten till Västervik.

Mats Hugosson centerpartist i kommunledningen säger att det här kommer att vara bra för både ekonomin och miljön i Västervik och också innebära stora utvecklingsmöjligheter inom energin.

- Det är svårt att vara helt säker, men jag tror man ska kunna börja tanka biogas i Västervik 2009 från den här anläggningen, säger Mats Hugosson till Sveriges Radio Kalmar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".