Västervik

Tidigare XLNT ägaren häktad

Nu har även den tidigare ägaren till telemarketingbolaget XLNT-Marketing i Västervik häktats i Linköping, på sannolika skäl misstänkt för grov oredlighet mot borgenär. Även en tredje person, en ledamot i XLNT:s styrelse, har häktats.

XLNT-Marketing kollapsade i januari efter att företaget sålts till en man som agerade målvakt och som tömte företaget på alla tillgångar, troligen på uppdrag av den tidigare ägaren. Ett 20-tal anställda i Västervik miste jobben. Företaget hade även kontor i Linköping och Norrköping där ännu fler miste jobben.  

Den nuvarande ägaren häktades i förra veckan, och i måndags häktades även den tidigare ägaren. Samtidigt begärde staten företaget i konkurs. XLNT marketing är skyldiga 1,4 miljoner i uteblivna skatter och avgifter.

Även två företag kräver XLNT på pengar liksom personalen för utebliven lön. totalt uppgår skulden till 2,1 miljoner kronor, skriver Västervikstidningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".