VÄSTERVIK

Beslutet om Holiday Clubs satsning skjuts fram

Idag kom beskedet att Holiday Club projektet i Västervik totalt får 41 miljoner kronor av Nutek och Strukturfondspartnerskapet tillsammans, vilket är 20 miljoner kronor mindre än vad företaget anser sig behöva för att starta projektet, som totalt kommer att kosta över en halv miljard kronor.

Mats Svensson VD i Holiday Club säger att det här varken innebär ett ja eller nej till Västerviksprojektet, utan att man under våren får se över kalkylen och se om nått kan ändras, för att man ska kunna trycka på startsignalen.
- Jag tror fortfarande på projektet, och enligt avtalet har nu vi och de två parterna kommunen och Gertrudsvik AB tiden fram till juni att hitta en lösning, säger Mats Svensson till Sveriges Radio Kalmar. Vi får gå igenom våra kostnader och kalkyler och se om vi kan göra något åt dom, säger Mats Svensson.
- Även om vi hade sökt totalt 60 miljoner men bara fått 40 så visar det i alla fall att Nutek stöder och vill ha satsningen, säger Mats Svensson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista