Kalmar län

Kan tänka sig se över regeringsförslag

Länets samtliga fyra borgerliga riksdagsledamöter kan tänka sig en översyn av det hårt kritiserade regeringsförslaget om att det ska bli omöjligt att försäkra sig till en högre sjukersättning än 75 procent efter ett år.

Chatrine Pålsson Ahlgren kristdemokat säger att de nu har kommit väldigt många reaktioner på förslaget och därför bör vi grunna på det en gång till. Jag älskar inte det här förslaget, säger Chatrine Pålsson Ahlgren till P4 Kalmar.

Moderaten Eva Bengtsson Skogsberg säger att gruntanken med förslaget är bra, att sjuktalen minskar om man får lägre ersättning. Men jag är tveksam till att ändra på det här när folk betalt in högre ersättning, säger Eva Bengtsson Skogsberg till Sveriges Radio Kalmar.

Förslaget som nu är ute på remiss kritiseras också för att strida mot Eu-rätten om fri rörlighet för tjänster. Nu på måndag är sista remissdagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".