Svårt att söka jobb utan dator

Har man ingen dator så kan det vara svårt när man söker jobb. Den ökande digitaliseringen i samhället gör det nämligen svårt för många arbetslösa att leta jobb. Roland Runnvik har varit arbetssökande sedan 1995. För honom är datorn ovärderlig i jobbletandet, och han använder den ofta

Datorn och internet blir allt viktigare för alla som söker jobb. Annonserna finns där och arbetsgivarna vill ha ansökningarna via mail.

Diane Balck som är arbetsförmedlare i Kalmar säger att arbetssökande förväntas använda dator och internet i stor utsträckning när de söker jobb, och har man inte tillgång till dator dagligen kan man få problem.

Har man inte dator hemma får man använda de på Arbetsförmedlingen, och är man ovan vid datorer så hjälper personalen på förmedlingarna gärna till, säger Eva Hansson-Törngren som är chef för Arbetsförmedlingen i Kalmar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".