Västervik

Tusentals hushållsavdrag bedöms

På skattekontoret i Västervik bedöms tusentals avdrag för hushållsnära tjänster. Sen det nya skatteavdraget för hushållsarbete infördes vid halvårsskiftet i somras så har hittills 32.500 ansökningar kommit in till skattekontoret i Västervik.

Projektledare för avdraget säger att man nog hade trott att fler skulle söka första perioden, men att det alltid är svårt när det kommer nått nytt.

-Men jag är övertygad om att vi för det här året kommer att få in betydligt fler ansökningar, säger Bengt Hansson till Sveriges Radio Kalmar.

Många har sökt för trädgårdsarbete, men den allra mest populära tjänsten att köpa har varit städning, säger Bengt Hansson. Och den mest diskuterade frågan har varit om man får göra avdrag för att plocka mördarsniglar i trädgårn, men det får man inte eftersom det inte bedöms som hushållsarbete, utan som sanering av ohyra, säger han till P4 Kalmar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".